top of page

OVER ONS

OVER ONS

Al decennialang is Weemaes BV een gerenommeerde partner. Weemaes BV heeft zijn oorsprong in de landbouwmechanisatie en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van interne logistieke oplossingen, zoals op maat gemaakte transportsystemen en verpakkingsmachines, en van speciale productie-installaties. Dit doet Weemaes BV zowel voor stand-alone machines als complete turn-key installaties.

Klantwens centraal
Het toepassingsgebied strekt zich uit van RVS machines op maat voor de agrarische sector en voedselnijverheid tot zware constructies voor toeleveringsbedrijven in de automobiel- en metaalsector. Alles wordt op klantwens ontworpen en gefabriceerd.

Op maat gesneden oplossingen
Vanuit onze jarenlange ervaring bedenken wij volgens uw wensen op maat gesneden oplossingen en voeren deze vervolgens ook volledig uit in eigen beheer. Samen met onze klanten maken wij weloverwogen keuzes met betrekking tot de mechanische constructie, hydraulische-, pneumatische- of elektrische aandrijving en sturing.

Moderne werkplaats
In de moderne werkplaats in Kloosterzande voeren wij veel bewerking in eigen beheer uit zoals: CNC draaibewerkingen, CNC freesbewerkingen en CNC plaatbuigen. Ook beheersen onze specialisten diverse soorten lasprocessen zoals MIG-MAG en TIG.

100 jaar lange historie
Weemaes BV is een familiebedrijf met een 100 jaar rijke historie. We streven voortdurend naar continuïteit en onze kracht zit in de korte lijnen. Een snelle besluitvorming is een groot voordeel, want hierdoor kunnen we snel schakelen. Altijd met het oog op ons gezamenlijk belang. Momenteel staat de derde generatie Weemaes aan het roer. De vierde generatie kijkt al actief mee om de indrukwekkende oplossingen van dichtbij te zien ontwikkelen.

ONS TEAM

ONS TEAM

Machinebouw Weemaes teamfoto.jpg

HET TEAM

Meer dan de som der delen!

Ons team bestaat uit zeer gedreven en ervaren mensen. 

Iedere schakel is even belangrijk in het productieproces, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen bijdrage.

Wij kennen dan ook geen managementlagen. Door deze korte lijnen kunnen wij snel en efficiënt werken en dus ook flexibel zijn.

 

Erkend leerbedrijf 

Samen zorgen wij voor vakmensen van de toekomst. Een spreuk waar wij veel belang aan hechten.Weemaes Machinebouw is daarom erkend leerbedrijf en heeft zodoende geregeld leerlingen in het bedrijf. 

WERKEN BIJ WEEMAES MACHINEBOUW

Wij zijn altijd op zoek naar vakmensen om ons team uit te breiden. Ben je geïnteresseerd om te werken in ons vakgebied, of wil je een opleiding machinebouwer, constructeur of mechatronica volgen en zoek je een stageplaats of afstudeerplek, neem dan contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Machinebouw Weemaes aan het werk.jpg

HEEFT U OOK EEN LOGISTIEKE UITDAGING?

Wij bedenken graag samen met u de meest efficiënte oplossing op maat. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Michel Weemaes.jpeg

MICHEL WEEMAES

Eigenaar

Al van jongs af aan is Michel Weemaes betrokken bij Weemaes in Kloosterzande, dat in 1919 werd opgericht door zijn opa. 

‘Als tiener ben ik begonnen met vakantiewerk bij Weemaes,’ begint Michel. ‘Na mijn middelbare school ben ik Werktuigbouwkunde gaan studeren aan de TU Eindhoven. Maar in de weekenden en vakanties kwam ik terug naar Kloosterzande voor mijn weekendbaan bij Weemaes. En na mijn studie ben ik fulltime in het bedrijf gaan werken. Dit was in 1991.

 

Opleiding

• Werktuigbouwkunde TU Eindhoven

Meer weten? Lees ook het interview ter ere van mijn 30 jarig jubileum.

bottom of page