top of page

PAPRIKABOXENTRANSPORT

Uitdaging:

Bij deze klant diende een bestaande sorteerlijn te worden voorzien van een nieuwe aanvoerlijn voor paprikaboxen. Het was van belang dat in verband met de voedselveiligheid enkel “schone” aandrijvingen zouden worden toegepast. Hydrauliek was hier uit den boze!  

 

Daarnaast dienden de boxen op een uiterst productvriendelijke manier te worden geleegd, Het gaat hier paprika’s: een kwetsbaar product natuurlijk! Een bijkomende uitdaging was dat de boxen uit hygiënisch oogpunt gereinigd dienden te worden, voor ze weer met de teler werden meegegeven.

 

Oplossing:

Wij realiseerden deze transportlijn voor boxen met tuinbouwproducten van ontwerp tot machine. De boxen worden op stapels aangeleverd door de telers en worden eerst ontstapeld. Het legen geschiedt door eerst de box te heffen en tegen een transportband te klemmen. Vervolgens wordt de gehele box gekanteld en daarna schuift de box vooruit, waarbij de band, die nu onder de box ligt, meedraait zodat het product met een minimale val op de volgende band wordt gelegd. Na het legen worden de boxen eerst gewassen. Daarbij worden de boxen 180 gedraaid en vervolgens door een wasstraat gereden waarbij zowel de buitenzijde als de binnenzijde wordt gereinigd met water. Na het wassen worden de boxen weer gestapeld en worden de stapels gebufferd. Voor de aandrijving werden enkel elektrische en pneumatische componenten gebruikt. Gewoon hygiënisch dus.

Voordeel:

  • Een volautomatische afvoerlijn

  • Met behoud van de kwaliteit van het kwetsbare product

  • Hygiënisch 

HEEFT U OOK EEN LOGISTIEKE UITDAGING?

Wij bedenken graag samen met u de meest efficiënte oplossing op maat. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

bottom of page